Så kommer du igång med löpningen

Jag vet att många gärna skulle vilja komma igång med löpningen men man kanske skjuter hela tiden upp det. Man kanske helt enkelt inte har någon motivation till att börja springa. Så nu tänker jag ge er några tips för att komma igång med löpningen.

* När du vaknar. Sätt på dig träningskläder. Gå ut, tänk inte så mycket, bara spring runt lite utanför ditt hus/lägenhet, redan där blir du motiverad och kan börja att springa. Springer du på morgonen har det dessutom inte blivit så varmt och du orkar hela passet ut. Folk som tränar på morgonen har dessutom mindre tid för ursäkter.

* Spring med någon. Bestäm med en kompis eller familjemedlem, eller en kollega, kille, ja rättare sagt, vem som helst. Fråga om hen vill springa tillsammans. Det är för det första svårt att svårt att skjuta upp träningen om ni har en tid och plats att vara på. För det andra så blir man motiverad och får en roligt stund tillsammans + att ni får träning på samma gång.

* Inspiration. Kolla på inpiration på t.ex. nätet, instagram, eller twitter.

* Sätt upp en målsättning. Bestäm att du skall klara t.ex. att springa en viss distans eller tid, då du ökar lite sakta men säkert på varje pass. Bestäm fasta dagar då du skall springa, så du inte skjuter upp det.

* Spring med musik. Det blir roligare och springa om du har något att springa till. Musiken tar även över dina andetag, så du hör inte om du blir trött och flåsar. 

* Pressa dig inte för hårt. Sätt upp realistiska mål, sådana som du tror att du skall kunna klara. Om du pressar dig för hårt kan du även tappa motivationen till att börja springa dessutom. 

* Drick vatten. Det är svårt att få med sig en vattenflaska så jag tipsar att ni dricker lite innan och efter passet. Speciellt om det är ett långpass, då det är viktigt att hålla sig återfuktande och så man inte ska behöva stanna för att man är törstig.

* Belöna dig själv. Skäm bort dig själv. Unna dig själv något efter ett pass. En smoothie är ett jättebra mellanmål/ efterduhartränat-mål. Eller varför inte unna dig ett par nya löparskor. Man får mer motivation att gå och träna om man bär något nytt.

* Anmäl dig till något lopp. Då vill du automatiskt börja träna till loppet, för att kunna prestera bättre. 

Det var lite tips om hur du kommer igång med löpningen. Hoppas ni tyckte om tipsen så hörs vi!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback