Benpass

Sitter i bussen påväg hem till Hemtrakterna för att fira valborgsmässoafton. Jag har inget speciellt planerat, mest bara umgås med grannarna och familjen och tända kase, med fyrverkerier. Höjdpunkten är ändå den årliga traditionella fotbollsmatchen med allt folk som vi brukar inleda Valborg med, som brukar vara i några timmar. 

Idag i skolan har haft teränglöpning på idrotten, de sade att sträckan var 3,7 km, men jag mätte och det blev exakt 5 km, så jag blev lite fundersam. Antingen har jag sprungit en omväg, eller antingen mätt är min mätare fel, men den har aldrig gjor det förr så varför skulle den göra det nu? Har förresten RunKeeper när jag springer om den var någon som undrade, då jag anser att det är en pålitlig app och många som använder den. 
Sprang iallafall 5 km på 16.50 då vi skulle springa på tid osv.

På eftermiddag gick jag hem efter skolan och packade de sista sakerna från mamma, då jag åker bort till Ockelbo på träningsläger imorgonbitti i 3 dagar med laget. Så det ska bli jätte mysigt!

Efter det gick jag till gymmet med sällskap och körde ett mördandebenpass i 2 och 10 min , kommer nog inte kunna gå imorgon, haha.Konsert


Idag åkte jag hem efter skolan och  cyklade sedan 4 km till löparakademin som det heter, vi sprang 4 km först, sedan gjorde vi styrkeövningar, det blev ett totalt pass på 1 h, direkt efter hade jag bråttom att cykla tillbaka samma sträcka och skyndade mig på fotbollsträning för att köra ett pass till i 1,5 h.  Idag i skolan var vi även på en konsert/teater/musikal i konserthuset framförd av bröderna hemlins (även kallad Nordman) Den handlade om drogmissbruk pch var väldigt bra tyckte jag och många andra.

GIF-Match

Idag blev det först ett mag- och benpass på i timme och sedan gymmade jag med Ida och körde ett ryggpass i ca en timme till. Nu ska jag gå till stömvallen för att kolla på GIF när de spelar.


Jonatan 12 år

 
Vattenmelonstårta
Igår var det en fullspäckad dag från början till slut. Jag börjarde dagen men en timmes styrkepass i lägenheten kvart i åtta. Sedan tog jag bussen till pappa pga att jag skulle fixa förberedelser till kalaset, då Jonatan(min lillebror) fyllde 12 igår. Det blev en lyckad dag och vi hade tur med vädret också. Rekord hade vi också i gamla humlebacka, 27 personer kom. Gjorde en melontårta som jag tänte visa er m.m.

Idag har jag spelat match mot norrham. Det gick bra och vi vann med 4-1. Sedan nu på kvällskvisten har jag kört ett rygg/ben/mag-pass på gymmet, i 1,5 h. 


Tacofredag


Dagens träning bestod av ett bland-pass med mage, rygg och ben i 1h och 25 min. Halv sju gick jag och Sanna på bio. Vi såg The Other Woman. Jag tycket att den var helt okej. Ger den kanske 3/5 om man ska sätta betyg på den.

Eftersom det är fredag, åt vi också tacos.

Skosnörningstips

Skulle vilja tipsa om en perfekt snörning till springskorna när du tränar eller springer om du känner att det trycker och spänner åt eller gör ont nere vid tån, eller om det blir dåligt med luft vid främre delen av foten.
Jag använder mig av denn snörning på alla mina löparskor, jag kan verkligen rekommendera den till alla!24/4-14

Idag i skolan hände inte något speciellt, bara att vi fick reda på våra preliminära antagning om man kommer in på linjen man har sökt eller ej. 
Jag har valt som förstahandsval Samvetenskap, och som inriktning LIU-Fotboll. Jag har tänkt lite och har beslutat att jag ska ändra mitt val och ändast satsa på Samvetenskap istället, då det annars kan finnas en risk att jag kommer att tröttna på fotbollen och kanske sluta. Plus att vi tränar ändå ganska mycket med laget, isåfall skulle det kanske bli för mycket.
Idag hade jag även fotbollsträning som vanligt klockan fem. Det blev ett jobbigt målvaktstränings-pass då jag struntade i att gymma efteråt.Gym och fotbollsträning

Igår hade jag som sagt kemiprov om Periodiska Systemet. Jag trodde att det skulle gå hur dåligt som helst, då jag inte fattade något om vad som stod i boken. Men det kändes faktiskt förvånansvärt bra måste jag erkänna. Men man kan ju inte vara helt säker tills man får tillbaka resultatet.

Efter skolan hade jag fotbollsträning klockan fem och därefter gick jag direkt till gymmet, då jag och en annan på gymmet hade bestämmt att vi skulle gymma då.  Vi körde ett armpass, då jag inte vanligtvis brukar träna så mycket armar annars, blev det väldigt jobbigt. Vi körde en timme biceps och en timme triceps. 
Idag har jag däremot väldigt mycket träningsvärk. Det är ändå bra, då vet man att man har tagit i. 

Inspiration

Löparakademin

Hej på er! Jag har haft så fullt upp de här två dagarna så jag har inte haft tid att uppdatera bloggen nu, då skolan börjat och med all träning och plugg osv. Jag skev dessutom ett inlägg igår som jag skulle publicera på morgonen, med det gick inte då jag hade dåligt internet.

Igår vi på cup i Slätta som ligger i Falun, vi spelade fyra matcher totalt, och jag och Dua (annan målvakt) stog varannan match. Vi förlorade de två förasta med vann de två sista. Det gick helt okej, det var även en helt fantaskisk dag och vi hade tur med vädret då det var sol hela dagen, dock lite varmt att spela i.

När jag kom hem var klockan ca kvart över fyra, då jag gick en sväng till gymmet och körde ett mag/rygg/ben-pass, i 1,5 h. Jag spenderade sedan kvällen med mina vänner.

Idag började som sagt skolan igen efter att ha varit ledig över påsken. Fyllde på med lite mat innan jag stack iväg på träning med "löparakademin" heter det (andra nior i Gävle springer och tränar för blodomloppet i Uppsala, 1 mil ) Idag sprang vi 9,4 km i hemlingby. Efter det gick jag en sväng till gymmet och körde mage och rygg i en timme.
Nu ska jag plugga till ett Kemiprov som vi har imorgon. Hörs!

Gammal bild

SmoothieNyttig hallon och blåbärs-smoothie innan jobbet.


Påskafton

Hoppas att ni har haft en bra påsk och ätit god mat, vilket jag har gjort iallafall.
Igår gjorde jag inte något speciellt, mer än bara vila, då jag kände mig lite dålig. Idag mår jag dock jättebra så det var nog bara tillfälligt, och att jag är lite sliten tror jag. Jag hoppade lite studsmatta och cyklade igår, men mer än så träning blev det inte, vilket var nog bra eftersom att alla är behov av en vilodag. 
Jag tog bussen in till stan igår kväll, så jag började dagen med ett långpass på gymmet kl 9.00, det blev totalt 2h, 45 min gymträning. Det var ett toppenvädet idag, då jag passade på att sola lite på balkongen, hur härligt som helst! Man måste ta vara på dagarna nu när man är ledig. På eftermiddagen passade jag på att springa i boulongen i det härliga vädret. Det blev vanliga rundan på lite drygt 10 km.
Imorgon ska jag upp tidigt, då jag ska jobba 08.30 -17.00. Efter jobbet ska jag gå till gymmet och köra ett magpass.
 
 

Favorite quotes


Så kommer du igång med löpningen

Jag vet att många gärna skulle vilja komma igång med löpningen men man kanske skjuter hela tiden upp det. Man kanske helt enkelt inte har någon motivation till att börja springa. Så nu tänker jag ge er några tips för att komma igång med löpningen.

* När du vaknar. Sätt på dig träningskläder. Gå ut, tänk inte så mycket, bara spring runt lite utanför ditt hus/lägenhet, redan där blir du motiverad och kan börja att springa. Springer du på morgonen har det dessutom inte blivit så varmt och du orkar hela passet ut. Folk som tränar på morgonen har dessutom mindre tid för ursäkter.

* Spring med någon. Bestäm med en kompis eller familjemedlem, eller en kollega, kille, ja rättare sagt, vem som helst. Fråga om hen vill springa tillsammans. Det är för det första svårt att svårt att skjuta upp träningen om ni har en tid och plats att vara på. För det andra så blir man motiverad och får en roligt stund tillsammans + att ni får träning på samma gång.

* Inspiration. Kolla på inpiration på t.ex. nätet, instagram, eller twitter.

* Sätt upp en målsättning. Bestäm att du skall klara t.ex. att springa en viss distans eller tid, då du ökar lite sakta men säkert på varje pass. Bestäm fasta dagar då du skall springa, så du inte skjuter upp det.

* Spring med musik. Det blir roligare och springa om du har något att springa till. Musiken tar även över dina andetag, så du hör inte om du blir trött och flåsar. 

* Pressa dig inte för hårt. Sätt upp realistiska mål, sådana som du tror att du skall kunna klara. Om du pressar dig för hårt kan du även tappa motivationen till att börja springa dessutom. 

* Drick vatten. Det är svårt att få med sig en vattenflaska så jag tipsar att ni dricker lite innan och efter passet. Speciellt om det är ett långpass, då det är viktigt att hålla sig återfuktande och så man inte ska behöva stanna för att man är törstig.

* Belöna dig själv. Skäm bort dig själv. Unna dig själv något efter ett pass. En smoothie är ett jättebra mellanmål/ efterduhartränat-mål. Eller varför inte unna dig ett par nya löparskor. Man får mer motivation att gå och träna om man bär något nytt.

* Anmäl dig till något lopp. Då vill du automatiskt börja träna till loppet, för att kunna prestera bättre. 

Det var lite tips om hur du kommer igång med löpningen. Hoppas ni tyckte om tipsen så hörs vi!


Löprunda på morgonkvisten

Hej på er! Precis kommit gymmet, efter en löprunda på en mil, vet att jag skrev att jag skulle ta en powerwalk men blev lite kortare istället också sprang jag istället och stannade på gymmet. Det blev hur som helst en Härlig runda i solen på morgonkvisten. Jag ska därefter först gå och möta Ida och sedan ska jag gå hem, vilket resulterar drygt 8,3 km. 
Tänkte även passa på att berätta att ni får jättegärna följa min Fitness-sida på Instagram (befitbyhanna), där jag lägger upp inspiration, hälsotips och träning m.m. Så skulle jag bli jätteglad!

Fotbollsträning
Hej! Jag har precis kommit hem från fotbollsträning. Det var ett väldigt roligt pass då vi körde lite spänst först, varav hoppträning och avslutade med målvaktsträning. Fick dessutom nya målvakthandskar idag, vilket gjorde mig väldigt glad och behövdes verkligen.
 
Eftersom att det är påsklov, tänkte Ida och jag bege oss på en PW imorgonbitti runt Östveda och den rundan är en sträcka på drygt 1,2 mil. Har även fotbollsträning imorgon på kvällen.

Jag har även världens träningsvärk i armarna efter gårdagen, då jag hade fotbollsträning, zumba och boxning, på samma dag efter varandra. Om ni inte har testat boxning någon gång, rekomenderar jag det verkligen, då det var hur roligt som helst, och samtidigt väldigt jobbigt då man bokstavligen fick slå ut sin ilska och energi.

Börjar blogga igen

 
 
Det har stått still här på bloggen sedan ungefär juli förra året nu och jag kände att det var dags att börja återuppta det här med bloggandet igen. Jag har raderat hela mitt arkiv för jag kände att jag ville börja om på nytt. Vill bara tacka min syster som har hjälpt mig att göra en ny design och fotat bilderna som jag har i den. Besök hennes blogg här: www.idasundin.webblogg.se.
 
Jag kommer mest blogga om min vardag som består av träning där fotboll, gym och löpning inkluderas, tips, hälsa, matlagning, shopping och att vara med vänner. Nu är jag taggad på att börja blogga igen så jag hoppas ni läsare stannar kvar!